tinca.pl

Wędkarstwo, przyroda i turystyka

• Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki
Home FORUM
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Jezioro Mielno
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 12
TEMAT: Jezioro Mielno
Jezioro Mielno 1 Rok, 5 mies. temu  
Szukając miejsca na wakacyjny wypoczynek trafiłem w jednej z gazet wędkarskich na ofertę gospodarstwa agroturystycznego LEŚNE JEZIORO położonego nad jez.Mielno w Nowej Wsi Ostródzkiej.
Spedziłem tam dwa tygodnie i szczerze mogę polecić ten obiekt.Cena za nocleg to 50zł. od osoby, na miejscu jest możliwość zamówić wyżywienie.W pobliskim Olsztynku jest masa sklepów łącznie z Biedronką,jest sklep wędkarski zaraz przy zamku bardzo dobrze zaopatrzony i co ważne czynny nawet w niedzielę.
Jezioro objęte jest strefą ciszy,wiec nie ma na nim łodzi z silnikami spalinowymi.Jedynym minusem są prywatne pomosty i niestety trzeba sie dogadać z właścicielami.Jeśli będziemy wędkować wcześnie rano i kończyć około 8 to nie ma problemu bo na pomostach jest pusto.Ja łowiłem na pierwszym pomoście za niewielką plażą i kąpieliskiem,bez problemu można sie dogadać w właścicielem.Jeśli natomiast chcemy połowić w prawdziwej samotności i ciszy to polecam drugi brzeg gdzie nie ma żadnych zabudowań, jedynie las i woda,trzeba tylko łowić z łodzi.
Gospodarstwo dysponuje dwoma łodziami i dwoma kajakami więc z łódką nie ma problemu.Więcej info. pod linkiem
www.lesnejezioro.pl/
Jezioro jest dzierżawione przez Gospodarstwo Rybackie Szwaderki.Zezwolenia na wedkowanie można kupić w sklepie wedkarskim w Olsztynku lub wpłacić pieniądze przekazem.Wszystkie szczegóły można znaleść na stronie internetowej Szwaderek.

salto
salto
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2010/08/16 09:03 Przez salto.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Jezioro Mielno 1 Rok, 5 mies. temu  
Moje stanowisko na Mielnie.
salto
salto
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Takie leszcze brały dość często,największy jakiego udało mi się złowić miał 42cm.
salto
salto
graphgraph

Robert gratuluję udanego wypoczynku. Pieknie jest nad tym jeziorkiem więc się nie dziwię, że nie pojechałeś nad Nielbark.
ppawel
ppawel
graphgraph
Płeć: Mężczyzna Miejsce: Gustawów k Radomia Urodziny: 05/10
P A W E Ł

Salto jak jeszcze powiesz, że żona z dziećmi mają co zwiedzać przez tydzień to w przyszłym roku chyba się tam wybiorę.
glizdziarz
glizdziarz
Obok wielkiej dziury
graph
Rzut beretem od wielkiej dziury

W okolicy jest masa fajnych miejsc do zobaczenia.W pierwszej kolejności proponuję pola Grunwaldu,zamek w Nidzicyi Ostródzie,stare miasto w Olsztynie, Sanktarium Maryjne w Gietrzwałdzie.W tej ostatniej miejscwości produkowane są znane woblery "Salmo".Dla Pań jest super ośrodek SPA "Dr Irena Eris'' na Wzgórzach Dylewskich (wekeend ok.1500 zl), ok. 30 km od Mielna.
Salto cieszę iż trochę połowiłeś, ja niestety z przyczyn niezależnych od mojej osoby nie mogłem do Ciebie dojechać, Z. Sulejowski też stoi od dużym znakiem zapytania.Praca,praca,praca.....itp.,itd .
J.Mielno 8-10 lat temu poleciłbym wszystkim z zamkniętymi oczami,niestety rabunkowa gospodarka -Szwaderek doprowadziła do wyjałowienia tej pięknej wody.Od 1-2lat jezioro pomału się odradza,może w przyszłym sezonie wykupię zazwolenie.

Jeżeli znajdą się chętni to możemy w przyszłym roku urządzic spotkanie nad tym jeziorem.
pozdrawiam
korzun04
korzun04
graphgraph
Użytkownik jest na Forum Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

Gliżdziarzu tak jak pisze korzun,w okolicy jest masa atrakcji.Ja zwiedziłem pola Grunwaldu oraz skansen budownictwa ludowego w Olsztynku.Z rybami nie jest tak żle.Trzeba tylko trochę podnęcić.Okazów raczej nie połowimy,choć narzekać nie mogę.
Na spining miałem piekne branie,prawdopodobnie szczupaka, któremu nie dałem rady,wszedł w zielsko i się wypiął.
Miejsce naprawdę warte odwiedzenia
salto
salto
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/08/16 19:17 Przez salto.

Dzięki za informacje. W wolnej chwili złapę za atlas i pogrzebę w przewodnikach. Mnie wystarczy samo jezioro. Niestety moja żona nie bardzo za wodą przepada i lasem (wychowała się obok lasu) i woli jakieś konkretne rzeczy do zwedzania.
glizdziarz
glizdziarz
Obok wielkiej dziury
graph
Rzut beretem od wielkiej dziury

Mam świeże wieści - ruszył się leszcz nawet do 5kg. Najlepsze brania są naprzeciwko wyspy z kormoranami, po stronie Nowej Wsi Ostródzkiej. Takich lecholi nie pamiętają tutaj nawet najstarsi "górale"!!!! Padł też szczupak 7.8 kg.
korzun04
korzun04
graphgraph
Użytkownik jest na Forum Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

To dobre wiadomości.Czyli ryba jest,szkoda że te większe sie nie ruszyły jak byłem nad Mielnem,choć i tak połowiłem i z pobytu jestem zadowolony.
salto
salto
graphgraph

Do góryStrona: 12

Home FORUM