tinca.pl

Wędkarstwo, przyroda i turystyka

• Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki
Home FORUM
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Co Wy o tym myślicie?
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: Co Wy o tym myślicie?
Co Wy o tym myślicie? 3 tygodni(e), 5 dni temu  
Tym razem nie o wędkowaniu. Niestety o polityce, sam byłem przeciwny tym tematom, nie wiem, może mam za dużo czasu.
Przyznaje, od początku głosowałem na Tuska i jego ekipę, wydawał mi się świetną alternatywą dla poczynań Kaczyńskich i spółki. Trafiały mi do przekonania jego argumenty, wierzyłem mu, naiwniak ze mnie, powinienem wiedzieć że politykom się nie wierzy. No i teraz skutecznie mnie przekonuje o tym że zostałem zrobiony w bambuko:
- Acta
- Ceny paliw
- Polityka zdrowotna
ACTA - oczywiście nie znam szczegółów, tylko to co zdołam przeczytać, ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi o wprost niewiarygodną, lekceważącą postawę rządu do wyrażanej opinii publicznej, oni po prostu wszystko wiedzą lepiej!!! Pewnie tak jest, tylko dla czego nikt mnie nie przekonuje, ja widzę setki, jeżeli nie tysiące młodych ludzi którzy mają odwagę wyjść i protestować.Ja jestem pasywnym użytkownikiem internetu, wielu jest bardzo aktywnych, mam wrażenie że wiedzą co w trawie piszczy. Ktoś chce zrobić im koło pióra
Ceny paliw - mam nadzieję że pamiętacie, chwilę przed wyborami cena paliw spadła poniżej 5 zł., oczywiście miałem świadomość że to chwyt przed wyborczy, ale można było!!!! Teraz nie można!!! Bo wolny rynek, bo tendencje światowego rynku i inne bzdety, oczywiście im wyższa cena tym wyższe dochody państwa z podatków, takich srakich i owakich - o tym się nie mówi. No po prostu czysta desperacja, rząd nic nie może
Polityka zdrowotna - tu myślę że Andrzej może dużo więcej niż ja, ja jej teraz doświadczam na własnej skórze. Kolejki, totalny bałagan, brak jakiejkolwiek organizacji. Mam świadomość że jest to temat na którym jeszcze nikt nie zaproponował i wdrożył rozwiązania zadawalające wszystkich albo przynajmniej większość. To nic że Pan Arłukowicz się zamotał, że Pani Kopacz zostawiła resort tak jak zostawiła. Ważne że jesteśmy u władzy, że do następnych wyborów sporo czasu.
Ja na dzień dzisiejszy skończyłem z popieraniem Pana Tuska, cofam mu mój głos, i raczej wątpię by go odzyskał.
Sorki że zabieram Wam czas, zabolało mnie ostatnio sporo, musiałem z siebie to wyrzucić, jeżeli macie ochotę, wyraźcie swoje zdanie, chętnie poczytam.
19jurek56
19jurek56
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Miejsce: Zgierz
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Co Wy o tym myślicie? 3 tygodni(e), 5 dni temu  
Z racji wykonywanego przeze mnie zawodu, nie mogę się jasno opowiedzieć politycznie. Niemniej jednak chyba mam prawo wyrazić to, jak mi się żyje w tym kraju "cudów" Nie było mnie przez rok w kraju, dla kraju i poprzez polityczne decyzje wykonywałem zadania mandatowe (dla kasy również). Po powrocie i oswojeniu się z codziennością, śmiem twierdzić, że coś się zmieniło ... Wszystko zdrożało i to strasznie drastycznie o paliwie szkoda gadać, to chyba wszyscy odczuwamy - ceny zachodnioeuropejskie a zarobki polskie ... Od 2009 roku w mojej branży bez złotówki podwyżki a ceny poszły, że ho ho. Obiecane trzysta złoty na lipiec 2012r szlag trafi z prostej przyczyny ... Wojsko i policja potrzebne będą do zabezpieczenia "EURO 2012", niestety już po "EURO" rząd powołując się na fakt iż inne służby mundurowe zostały pominięte przy tych podwyżkach i zachowując równość (jestem za i solidaryzuję się z kolegami i koleżankami z pozostałych służb mundurowych), wycofa się z danej obietnicy. Nigdy wcześniej, jak i w ostatnich wyborach nie głosowałem na "POpaprańców" i nigdy na nich nie zagłosuję. Nie głoosowałem również na "PISiorów". (żeby była jasność). Rząd, jak sam twierdzi, jest rządem ekspertów, ale, gdy ktoś tylko się choć troszeczkę interesuje polityką, to na pewno zauważył, którzy i ilu ministrów jest, była zawodowo związana z resortem, którym dzisiaj kieruje
Co do "ACTA" ? Nie mam jasno sprecyzowanego zdania, nie znam szczegółów, jakie ten dokument (program) sankcjonuje ... Jeżeli byłaby to ewidentna walka z piractwem, to jestem ZA !!! Jeśli ma to jednak na celu (jak twierdzą przeciwnicy) inwigilowanie obywateli, to jestem PRZECIW !!! Niemniej jednak posty, opinie i komentarze, które się pojawiają na wielu, jak nie wszystkich stronach i portalach a są anonimami, nie powinny być zamieszczane. Jeżeli zabieram głos a zwłaszcza krytykuję i obrażam, to podpisuję się własnym imieniem i nazwiskiem. Mam zdanie i je wygłaszam, mam jednak odwagę cywilną, pokazać twarz i swojej racji bronię.

Pozdrawiam

PS<< ciśnienie 180/120
maximuss1977
maximuss1977
graphgraph
Miejsce: Strzelce Opolskie
Ostatnio zmieniany: 2012/01/27 14:16 Przez maximuss1977.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

A wszystko przez tzw. " kryzys ". Masz zupełną rację. Coś złego dzieje się w kraju. Mam wrażenie,że nie ma pomysłu jak uzdrowić sytuację w Polsce. Co do rządu ekspertów to widać jacy są ci eksperci po pani minister zdrowia! To raczej rząd kolesiów - nie ekspertów. Pewnie w zanadrzu jest więcej takich bubli jak ustawa refundacyjna! PO było mniejszym złem niż PiS i tylko dlatego wygrali wybory. Niestety również przy moim poparciu. Ceny paliw - to tak nie do końca wina rzadu. Myślę, że działa tu również zamieszanie z Iranem i jego programem atomowym. Jak dojdzie do zamieszania w tym regione to cena benzyny może być większa niż w Skamdynawii Następne wybory nawet nie chcę myśleć kto może wygrać. Ja już na pewno nie będę głosował. Nie ma na kogo, ani na co!
P.S Marcin z takim ciśnieniem to.....do lekarza! Bo Cię z Armii wywalą!
Longin
Longin
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2012/01/27 15:23 Przez Longin.

to tak tylko, zeby dać do zrozumienia, że mnie ta sytuacja w kraju trochę denerwuje
Ciśnienie mam OK
maximuss1977
maximuss1977
graphgraph
Miejsce: Strzelce Opolskie

Nawet nie chce mi się tego komentować co się dzieje. Staram się robić swoje jak najlepiej potrafię i nie tykać polityki.
Co do ACTA jeśli to ma być tylko walka z piractwem to OK a jeśli to ma być cenzura - a wiele na to wskazuje - to jestem na NIE.
Paliwo - koszmarna cena ale podobnie jak Longin uważam, że rząd ma niewiele do powiedzenia, choć by mógł na okres 3 m-cy obniżyć akcyzę czy inny podatek, żeby ludziom łatwiej się przezimowało.
Jak to co się dziś dzieje na naszych ulicach obali ten rząd to boję się myśleć kto może dojść do władzy.
glizdziarz
glizdziarz
Obok wielkiej dziury
graph
Rzut beretem od wielkiej dziury

Do góryStrona: 1

Home FORUM