Tym razem nie o wędkowaniu. Niestety o polityce, sam byłem przeciwny tym tematom, nie wiem, może mam za dużo czasu.
Przyznaje, od początku głosowałem na Tuska i jego ekipę, wydawał mi się świetną alternatywą dla poczynań Kaczyńskich i spółki. Trafiały mi do przekonania jego argumenty, wierzyłem mu, naiwniak ze mnie, powinienem wiedzieć że politykom się nie wierzy. No i teraz skutecznie mnie przekonuje o tym że zostałem zrobiony w bambuko:
- Acta
- Ceny paliw
- Polityka zdrowotna
ACTA - oczywiście nie znam szczegółów, tylko to co zdołam przeczytać, ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi o wprost niewiarygodną, lekceważącą postawę rządu do wyrażanej opinii publicznej, oni po prostu wszystko wiedzą lepiej!!! Pewnie tak jest, tylko dla czego nikt mnie nie przekonuje, ja widzę setki, jeżeli nie tysiące młodych ludzi którzy mają odwagę wyjść i protestować.Ja jestem pasywnym użytkownikiem internetu, wielu jest bardzo aktywnych, mam wrażenie że wiedzą co w trawie piszczy. Ktoś chce zrobić im koło pióra
Ceny paliw - mam nadzieję że pamiętacie, chwilę przed wyborami cena paliw spadła poniżej 5 zł., oczywiście miałem świadomość że to chwyt przed wyborczy, ale można było!!!! Teraz nie można!!! Bo wolny rynek, bo tendencje światowego rynku i inne bzdety, oczywiście im wyższa cena tym wyższe dochody państwa z podatków, takich srakich i owakich - o tym się nie mówi. No po prostu czysta desperacja, rząd nic nie może
Polityka zdrowotna - tu myślę że Andrzej może dużo więcej niż ja, ja jej teraz doświadczam na własnej skórze. Kolejki, totalny bałagan, brak jakiejkolwiek organizacji. Mam świadomość że jest to temat na którym jeszcze nikt nie zaproponował i
wdrożył rozwiązania zadawalające wszystkich albo przynajmniej większość. To nic że Pan Arłukowicz się zamotał, że Pani Kopacz zostawiła resort tak jak zostawiła. Ważne że jesteśmy u władzy, że do następnych wyborów sporo czasu.
Ja na dzień dzisiejszy skończyłem z popieraniem Pana Tuska, cofam mu mój głos, i raczej wątpię by go odzyskał.
Sorki że zabieram Wam czas, zabolało mnie ostatnio sporo, musiałem z siebie to wyrzucić, jeżeli macie ochotę, wyraźcie swoje zdanie, chętnie poczytam.